top of page
fa%2525E2%252595%2525A0%2525C3%2525AAlt_

LUKTSANERING

Ozonbehandling (Kräver inköp av ozon aggregat tex ozontech.)  samt ett ozonrum oftast kombinerat med lösöressanering från bränder.) 


En luktsanering handlar om att få bort obehaglig lukt i bostad, i fritidshus, husvagn eller båt. Den kan också med fördel användas i bilar, husbilar och andra utrymmen med avgränsade ytor. Den lukt man vill ha bort kan vara allt från inbitna röklukter, om att få bort lukten av mögel efter en renovering till att någon allergen eller annan obekväm doft hänger sig kvar av en eller annan anledning.

 

Innan själva ozongeneratorn:
En professionell luktsanering med ozongenerator inbegriper flera steg, vart och ett lika viktiga för slutresultatet. För det första behöver utrymmet städas mycket noga. Det gäller oavsett anledning till saneringen. Källan till lukten måste naturligtvis också försvinna, annars hjälper ingen luftrening i hela vida världen.
 
När rummet eller utrymmet är ordentligt rent är det dag att sanera rummets luft. För i luften virvlar det fortfarande runt en mängd partiklar som orsakar obehaget. Det är således hög tid för ozonreningen, en maskin som effektivt tar bort alla flyktiga och skadliga partiklar som orsakar den dåliga lukten eller obehaget.


Ozonbehandling:

  • Oskadligör mögel permanent

  • Naturlig, miljövänlig och snabb. 

  • Med en unik teknik tas lukt bort effektivt och skonsamt. 

  • Helt automatisk reningsprocess.    
     

Ozon är ett mycket kraftfullt oxidationsmedel. Det är lättlösligt i vatten och dess förmåga att eliminera de mikroorganismer som bildar förorenande ämnen är mycket god. När problemet lösts upplöses ozonet – metod tvingar ozonet att reagera med de förorenande ämnena och bryta ned dem. Därefter återgår eventuellt restozon till syre.
 
Patentering/ spärrmålning
Men hjälp av en speciel alkyd – oljebaserad spärrfärg kan man låsa in missfärgningar och dåligt lukt. Självklart med erforderlig skyddsutrustning. Det är en dock en komplettering till andra beprövade metoder. 
 

philipp-berndt-173197-unsplash.jpg
bottom of page